Μάλλον δε μου άρεσε αυτή η γιορτή, γιατί μικρή ήμουν λίγο αγοροκόριτσο. Στη μνήμη μου έχει χαραχτεί η ασπρόμαυρη σακούλα από την "Ρεζέρβα" μαζί με ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα. Πώς γίνεται να το ξεπεράσεις αυτό όσο μεγαλώνεις;
Ο έρωτας είναι η χαρά και η κινητήριος δύναμη της ζωής. Κάθε μέρα τον αναζητάς ή τον απολαμβάνεις.
Στις 14 Φεβρουαρίου, όμως, έχεις ακόμη μια ευκαιρία/πρόσχημα να απολαύσεις κάτι σούπερ σοκολατένιο, μιας και το απαιτεί η μέρα.
Η μους σοκολάτας που σας προτείνω είναι κάτι το μαγικό. Απαιτεί μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμη σε 10 λεπτά.
Επιπλέον αποτελεί μια επιλογή χαμηλή σε λιπαρά και σε θερμίδες, οπότε την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!
Επιπλέον αποτελεί μια επιλογή χαμηλή σε λιπαρά και σε θερμίδες, οπότε την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις!
Εάν όντως γιορτάσετε την ημέρα, μπορείτε να την ετοιμάσετε και από την προηγούμενη για να έχετε χρόνο για το beauté σας!
Καλή επιτυχία!
Μους σοκολάτας με cottage cheese
Σημείωση: Επειδή η σοκολάτα είναι το βασικό συστατικό, αξίζει να χρησιμοποιήσετε μια καλής ποιότητας σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Είναι καθαρά θέμα επιλογής σας το ποσοστό.
Επίσης, είναι προτιμότερο - όμως περισσότερο κουραστικό- να χτυπήσετε τη μους με το χέρι και όχι με μίξερ για καλύτερο αποτέλεσμα... λίγα λεπτάκια είναι μόνο!
Μερίδες: 4 μικρά μπολ ή 2 γενναία
Υλικά:
140 γρ. σκούρα σοκολάτα σε κομματάκια
1/2 κούπα νερό
1 κούπα cottage cheese
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα με το νερό.
Παράλληλα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ αρκετά παγάκια και γεμίζουμε κατά τα δυο τρίτα με νερό.
Στην κουζινομηχανή (food processor) ή στο multi χτυπάμε το cottage cheese μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
Εάν χρησιμοποιούμε την κουζινομηχανή, όσο είναι σε λειτουργία, ρίχνουμε από το σωλήνα τροφοδοσίας τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Εάν χρησιμοποιούμε το multi, προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα σε δυο δόσεις μέχρι να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε στο μεγάλο μπολ με τα παγάκια και χτυπάμε με το σύρμα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μους.
Μεταφέρουμε στα μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο ( εάν δεν καταναλωθεί άμεσα...). Μπορεί να διατηρηθεί για 2 μέρες.
Καλή απόλαυση!
Valentine's Day was never my favorite day of the year. It's probably because of the stupid gifts and loads of red roses.
For me love must be celebrated every single day.
The truth is that for those chocoholics like me, 02/14 is always a good pretext for eating more chocolate.
The recipe that Ι'm giving you is really easy, low fat and less calories than any classical mousse and on top of all that, extra quick.
Valentine's Day was never my favorite day of the year. It's probably because of the stupid gifts and loads of red roses.
For me love must be celebrated every single day.
The truth is that for those chocoholics like me, 02/14 is always a good pretext for eating more chocolate.
The recipe that Ι'm giving you is really easy, low fat and less calories than any classical mousse and on top of all that, extra quick.
Chocolate Mousse with Cottage Cheese
Note: Since chocolate is the main ingredient, Ι urge you to use one of good quality since that will give all the taste.
I also find it more appropriate to use a wire whisk and not an electric one for a smoother result.
Serves: 4 small cups or 2 big ones
Ingredients:
140 gr bittersweet chocolate
1/2 cup of water
1 cup of cottage cheese
Preparation:
Note: Since chocolate is the main ingredient, Ι urge you to use one of good quality since that will give all the taste.
I also find it more appropriate to use a wire whisk and not an electric one for a smoother result.
Serves: 4 small cups or 2 big ones
Ingredients:
140 gr bittersweet chocolate
1/2 cup of water
1 cup of cottage cheese
Preparation:
In a small saucepan combine water and chocolate and stir until melted.
Prepare an ice bath by putting ice cubes and water in a bigger bowl than the one you are using.
In a food processor, purée the cottage cheese until smooth. With the processor running, slowly pour the chocolate mixture into the processor, until combined.Pour the mousse into the smaller bowl and whisk until chilled, fluffy and thickened. This will take about 3-5 minutes.
Tranfer to your serving cups and refrigerate until completely firm.
Enjoy!
Prepare an ice bath by putting ice cubes and water in a bigger bowl than the one you are using.
In a food processor, purée the cottage cheese until smooth. With the processor running, slowly pour the chocolate mixture into the processor, until combined.Pour the mousse into the smaller bowl and whisk until chilled, fluffy and thickened. This will take about 3-5 minutes.
Tranfer to your serving cups and refrigerate until completely firm.
Enjoy!
Με cottage????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρον!!!! Και σοκολατογλυκό και light!!!!!
Ναι ναι, και όμως cottage!
ΔιαγραφήΚαι αν δεν το ξέρεις, δε σου πάει στο μυαλό!
Καλό μεσημέρι!
Ποιος ασχολείται με τον Άγ.Βαλεντίνο; Εγώ θα το κάνω αύριο, Τσικνοπέμπτη. Λίγο "κλας" μετά από τη βουτιά στα κρέατα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αύριο και το Σάββατο ξανά!! Αυτό με το "κλας" μου άρεσε...
ΔιαγραφήΩραίος τρόπος να γιορτάσεις τον έρωτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια,Αγγελικούλα!
Έρωτας & Σοκολάτα , μοναδικός συνδυασμός!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ Λένια, φιλάκια!
Εξαιρετικη η πρόταση σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση Αγγελική !! Και όμορφα σερβιρισμένη !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Άρη μου, καλή σου μέρα!
ΔιαγραφήΠανέμορφη και στολισμένη ρομαντικά και λιτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ η μους σοκολάτας αν και δεν φτιάχνω συχνά, έτσι χωρίς να υπάρχει λόγος. Το cottage με εξέπληξε ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ! Είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο δεν το καταλαβαίνεις, αλλά κανει και τη μους πολύ αφράτη!!!!!!!!!!!!
Μπράβο σου!
Σ'ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΕλπίζω κάποια στιγμή να τη δοκιμάσεις, είναι όντως αρκετά αφράτη!
ωωωω!!! και γρήγορη και light και νόστιμη και μας αφήνει χρόνο για τα beauté!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι άλλο θέλουμε!! μπράβο Αγγελική μου! :)
Ε μα,χωρίς τα beauté Εύη μου, ποτέ!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ, φιλάκια!!
Με τον συγκεκριμένο Άγιο δεν έχω σχέση η αγάπη γιορτάζεται κάθε μέρα κατά τη δική μου άποψη. Όπως και το γλυκάκι σου μπορεί να καταναλωθεί κάθε μέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να θυμηθώ να αγοράσω το τυρί, σοκολάτες έχω το ΣΚ να το φτιάξω.
Καλημέρα!
ΔιαγραφήΌντως είναι γλυκό για κάθε στιγμή. Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
Ευχαριστώ!
Πάρα πολύ ωραίο γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
ΔιαγραφήΈναν τέτοιον έρωτα για αυτήν την αφράτη σοκολάτα, θα ήθελε κανείς να τον ζει ξανά και ξανά! Εγώ δε αν γινόταν, κάθε ημέρα! Γίνεται;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά για την αυριανή ημέρα!
Εννοείται Ειρήνη πως γίνεται κάθε μέρα!!
ΔιαγραφήΚαλά να περάσεις!
Σοκολατένια απόλαυση και με λιγότερες θερμίδες!Εξαιρετική και η παρουσίαση με τα μπουμπούκια! Καλά να περάσεις Αγγελική!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Λίλια, και συ να περάσεις όμορφα!!
ΔιαγραφήΔεν ξερω για την γιορτή ... αλλά το γλυκό σου ειναι απόλυτα ερωτεύσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Τσικνίσματα :)
Ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΑπόλυτα σοκλατένια και πολύ ελαφριά μους! Εντυπωσιακή η προσθήκη cottage cheese!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως Χρύσα, κάνει διαφορά στην υφή το cottage αλλά όχι στην γεύση!
ΔιαγραφήΛες να βρω ένα τρόπο να τρώω το cottage;; Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, ευχαριστούμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ναι, θα λες ότι τρως cottage και όχι μους σοκολάτας και δεν θα νοιώθεις ενοχές που τρως γλυκάκι!
ΔιαγραφήΚαλημερα Κίκα μου! Αυτή η θρυλική σακούλα από τη Ρεζέρβα... είναι και στη δική μου μνήμη ζωντανά χαραγμένη... Πάντως η σοκολατολιχουδιά σου είναι ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Ελαφριά και πανέμορφα στολισμένη... λατρεύω τα τριανταφυλλάκια τα αποξηραμένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καλημέρας
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Κι εγώ τα αγαπώ τα τριανταφυλλάκια, μυρίζουν υπέροχα και έχουν πολλές χρήσεις.
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Καλημέρα! Καλώς σε βρήκα. Είμαι μεταξύ της μους και του brownie χωρίς ενοχές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να διαλέξω;
Καλώς ήλθες!
ΔιαγραφήΕξαρτάται για τι έχεις όρεξη...
Εάν θες κάτι γρήγορο και δροσιστικό να προτιμήσεις την μους γιατί έχει σαφώς λιγότερα υλικά. Το brownie έχει πιο μελένια και πιο μεστή γεύση.
Είναι όλο θέμα επιλογής και διάθεσης!
Καλημέρα!!