Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Νηστισιμο παγωτο σοκολατας | Vegan Chocolate Ice Cream

Vegan chocolate ice cream


Όπως σας είχα υποσχεθεί, εδώ και αρκετές μέρες, επιστρέφω και πάλι στις γαστριμαργικές αναρτήσεις με ένα σοκολατένιο παγωτό. Όμως αυτό είναι ένα ιδιαίτερο παγωτό γιατί δεν περιέχει ούτε ζάχαρη, ούτε κρέμα γάλακτος ούτε αυγά.


Το καλοκαίρι μπορώ να τρώω σε καθημερινή βάση παγωτό. Είναι το μόνο γλυκό που μου κάνει όρεξη να φάω γιατί με την ζέστη δεν τα πάω καλά, γενικότερα.

Καιρό τώρα όμως, προσπαθώ να πετύχω ένα νόστιμο παγωτό που δροσίζει και δεν φορτώνει με άχρηστα λιπαρά και θερμίδες.
Και μετά από αρκετές (πολλές αποτυχημένες) δοκιμές, νομίζω ότι βρήκα τη συνταγή.
Το ρόλο του αυγού για άλλη μια φορά τον δίνουμε στους σπόρους chia. Αντί για ζάχαρη χρησιμοποιούμε μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και χουρμάδες. Και αντί για κρέμα γάλακτος, γάλα ξηρών καρπών. Εδώ θέλω να σας πω ότι έχω φτιάξει τη συγκεκριμένη συνταγή με γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου και κατσικίσιο γάλα, με την ίδια επιτυχία κάθε φορά. Οπότε πειραματιστείτε ελεύθερα.

Καλή επιτυχία!

Vegan chocolate ice cream

Παγωτό σοκολάτας με σπόρους chia
Προσαρμοσμένη από Top with Cinnamon

Υλικά:
Για 6 μερίδες

1 2/3 κούπας γάλα ξηρών καρπών (αμυγδάλου, φουντουκιού) ή σόγιας
1/4 κούπας chia σπόρους
2 κουτ. σούπα σκόνη κακάο
3 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, λιωμένη
4 χουρμάδες

Προετοιμασία:


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά εκτός από τους χουρμάδες. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, κομμένους στη μέση, και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 8-10 ώρες. (Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα θα γίνει αρκετά παχύρρευστο).
Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να έχουμε μια σχετικά λεία κρέμα. 
Αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.
Σερβίρουμε με φλούδες σοκολάτας και cacao nibs.

Καλή απόλαυση!

Vegan chocolate ice cream

Summer means ice cream for me and in order to avoid dairy and calories, I discovered the perfect chocolate guilt free ice cream recipe.

Chocolate Ice Cream with Chia Seeds
Adapted from Top with Cinnamon

Ingredients:

1 2/3 cup nut milk (almond, hazelnut)
1/4 cup chia seeds
2 tbsp cocoa powder
3 tbsp honey or maple suryp 
1 tsp vanilla extract
30 gr dark chocolate, melted
4 medjool dates

Preparation:


In a bowl, whisk all ingredients really well, except for the dates. Cut dates in half and add them. Place the bowl in the fridge for 8-10 hours. The mixture should become thick.

Blitz the mixture in a high power blender until smooth. Pour it on your ice cream maker and follow the instructions. Freeze until firm enough to scoop.
Serve with cacao nibs and chocolate curls.

Enjoy!

Vegan chocolate ice cream



34 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο Κίκα μου! Με χουρμάδες ομολογώ δεν έχω δοκιμάσει! Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου, ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνταγή, διάβασα ότι δεν έχει πολλές θερμίδες και έτρεξα!!
    Σε ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό με τις θερμίδες είναι βασικό σε μια συνταγή! Ειδικά όταν είναι για παγωτό που τόσο τραβιέται το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  3. το παγωτό φαίνεται υπερ τέλειο !! Πρέπει να το βάλω στα προσεχώς !!
    Αλήθεια αυτό το scoop με την κόκκινη λαβή το πήρες από το Fishs Eddy:; 'Έχει ένα φοβερό με κόκκινη λαβή που έχω βάλει στο μάτι :-)
    Οι φωτογραφίες πολύ δυνατές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρώ να το δοκιμάσεις, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
      Δυστυχώς θα το χαλάσω με το scoop,δεν είναι από το Fishs Eddy αλλά από το ΙΚΕΑ...

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο! Πολύ αφράτο φαίνεται! Με χουρμάδες...μμμμμ...ενδιαφέρον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σλουρπ!!! Πολύ λαχταριστό το παγωτό και πολύ ενδιαφέροντα τα υλικά που χρησιμοποίησες!!! Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμαστεί! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτικό, υπέροχο κ vegan! Τι άλλο να ζητήσει κανείς! Μπράβο, Αγγελικούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας έχεις ξετρελάνει! Τυχερός ο άντρας π σ έχει. Συνέχισε ! Κώστας Πετρούπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να΄σαι καλά Κώστα! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι προτάσεις μου!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχο το παγωτό σου Αγγελική!! Πρέπει να το δοκιμάσω μια και δεν έχω ακόμα δοκιμάσει καθόλου σπόρους chia!!! Άκρως εντυπωσιακές και οι φωτό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κική! Οι σπόροι chia έχουν μπει στην καθημερινότητά μου πια και πραγματικά είναι "πολυχρηστικοί" και αξίζουν μια δοκιμή!

      Διαγραφή
  9. το πολυαναμενόμενο παγωτό έφτασε και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου!!
    με υπέροχα υλικά!
    τέλειο Αγγελικούλα!!
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησε λίγο αλλά έφτασε επιτέλους!! Σ'ευχαριστώ γλυκιά μου Εύη, φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Πραγματικά απολαυστικό, και ιδιαίτερα φωτογενές!
    Μου άρεσε πολύ το παγωτό σου Αγγελική, ειδικά γιατί τρώγεται χωρίς τύψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρώγεται άφοβα!! (εγώ τώρα τρώω μια μικρή μπαλίτσα...)
      Σ'ευχαριστώ Χρύσα!

      Διαγραφή
  11. Οτι καλυτερο εχω δει τον τελευταιο καιρο σε παγωτο!!! Πολλα μπραβο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρελαινομα για παγωτο απο τοτε που με θυμάμαι!
    Τελειο φαινεται στις φωτογραφιες σου και σιγουρα θα είναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά καταπληκτικό αλλά δεν έχω ιδέα που μπορώ να βρω σιρόπι σφένδαμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήλθες!
      Το σιρόπι σφενδάμου είναι το maple syrup και το βρίσκεις στα super market.

      Διαγραφή
  14. φοβερή ιδέα! τόσο ιδιαίτερα και αγαπημένα υλικά (ειδικά τα cocoa nibs και chia) συνδυασμένα σε παγωτό!
    θα δοκιμαστεί σίγουρα.. και θα φαγωθεί πραγματικά χωρίς τύψεις που λέει και η Χρύσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!! Κι εγώ με τα σποράκια chia κάτι έχω πάθει τους τελευταίους μήνες..

      Διαγραφή
  15. Αν δεν εχουμε παγωτομηχανη? Το εχεις δοκιμασει χωρις παγωτομηχανη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ κατάλληλο για κατάψυξη, αφήνουμε να σφίξει και ανακατεύουμε μετά από 1 ώρα. Αφήνουμε και πάλι και ανακατεύουμε μετά από άλλη 1 ώρα.
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  16. An δεν εχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε πρώτα στο ψυγείο για μια μέρα κ μετα στην κατάψυξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη και το ανακατεύουμε κάθε 2 ώρες για 3 φορές. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  17. Γεια σου Αγγελική! Ενδιαφέρον η πρόσθεση των σπόρων chia σαν πηκτικό, σίγουρα θα το δοκιμάσω. Πιστεύεις μπορεί να δουλέψει και το άμυλο ταπιόκα αντί για σπόρους; μια μικρότερη ποσότητα βεβαίως. Θέλω να ρωτήσω πως συμπεριφέρεται το δικό σου παγωτό όταν παραμένει μέρες στην κατάψυξη, αν κρυσταλλώνει ή γίνεται πολύ σκληρό σαν πέτρα. Έχω πειραματιστεί αρκετά με light εκδοχή και συνήθως τα σπιτικά παγωτά παρασκευασμένα ακόμα και στην παγωτομηχανή γίνονται σαν τσιμέντο όταν μένουν στην κατάψυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!Δεν έχω δουλέψει το άμυλο ταπιόκα οπότε δυστυχώς δε μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά...
      Ναι, τα light παγωτά όντως έχουν αυτή τη συμπεριφορά. Δεν μπορούν να μείνουν για αρκετό καιρό, και αυτό την ίδια σκληρή υφή έχει. Μπορείς όμως να το βγάλεις λίγη ώρα νωρίτερα έτσι ώστε να γίνει scoopable που λέω κ γω!
      Καλή επιτυχία :)

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας μου δίνουν χαρά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...