Η περίοδος που διανύουμε, λόγω της απόλυτης αβεβαιότητας, με κάνει να θέλω να τελειώνω με τις εκκρεμότητές μου, για να μπορώ να έχω στο μυαλό μου όσο το δυνατό λιγότερα. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ότι είναι καλοκαίρι και ότι οι παραλίες είναι εκεί έξω και μας περιμένουν να πλατσουρίσουμε ξέγνοιαστοι στα γαλανά τους νερά.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας δείξω την γαμήλια τούρτα που σας είχα υποσχεθεί.
Όσοι με ακολουθείτε στο Facebook, θα έχετε ίσως δει τις φωτογραφίες από τον ονειρεμένο γάμο που σας είχα μιλήσει και για τον οποίο ετοίμασα τη γαμήλια τούρτα.
Ο χώρος που έγινε τόσο ο γάμος όσο και το δείπνο, το "Νήιον", είναι ένας παραδοσιακός πέτρινος ξενώνας χτισμένος ανάμεσα στις ελιές στην ενδοχώρα της Λευκάδας.
Όλες οι φωτογραφίες της ανάρτησης αυτής είναι της αξιόλογης και γλυκύτατης Ester και της ομάδας της. Δείγμα της δουλειάς τους μπορείτε να δείτε εδώ.
Θέλω να ευχαριστήσω την Ester για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις υπέροχες φωτογραφίες της τούρτας, καθώς και την Αλεξάνδρα για την υποστήριξή της.
Και επειδή μια εικόνα είναι όσο χίλιες λέξεις, μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες του γάμου εδώ.
Και ας έρθουμε τώρα στο θέμα μας. Η τούρτα που το ζευγάρι, ή η νύφη μάλλον, καθότι συνήθως οι γαμπροί δεν ασχολούνται με αυτά, είχε φανταστεί ήταν μια "γυμνή" τούρτα γνωστή ως naked cake.
Το θέμα του γάμου ήταν το ρόδι και η ελιά, οπότε εμπνεύστηκα και από το περιβάλλον γύρω μου και διακόσμησα την τούρτα.
Όπως ίσως έχετε ήδη καταλάβει, είμαι της σχολής του minimal. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι "φορτωμένες" διακοσμήσεις και προσωπικά με ιντριγκάρει το να έχω να δουλέψω με λίγα υλικά.
Ακόμη και η τούρτα ήταν απλή στα υλικά της αλλά πλούσια σε γεύση. Καθότι ο γαμπρός είχε μια αδυναμία στο λεμόνι, το κέικ και η επικάλυψη αρωματίστηκαν με ξύσμα λεμονιού.
Τέλος, η τούρτα πασπαλίστηκε με χρυσή ζάχαρη, σποράκια και σιρόπι ροδιού.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρόδι με φρέσκες φράουλες, σύκα, σταφύλια ή όποιο άλλο φρούτο εσείς επιθυμείτε.
Καλή επιτυχία!
Κέικ με άρωμα λεμονιού και επικάλυψη με κρέμα τυριού
Υλικά:
Για το κέικ:
Για ενα κέικ 24 εκ.
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού baking powder
3/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. λευκή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ξινόγαλα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για την επικάλυψη:
300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα, στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε την φόρμα και την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και την σόδα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, στη συνέχεια το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
Τέλος προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το ξινόγαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, και δοκιμάζουμε εάν είναι έτοιμο όταν βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ αυτή βγει καθαρή.
Το ξεφορμάρουμε μετά από 10 λεπτά και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει πολύ καλά.
Για την επικάλυψη:
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού, εάν το χρησιμοποιήσουμε.
Διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ.
Για την συναρμολόγηση:
Κόβουμε το κέικ πολύ προσεχτικά οριζόντια σε δυο κομμάτια. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη επικάλυψη και απλώνουμε με μια σπαστή σπάτουλα. Καπακώνουμε με τη δεύτερη φέτα κέικ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Για να δημιουργήσουμε το εφέ του γυμνού κέικ, χρησιμοποιούμε μια ξύστρα ζαχαροπλαστικής και στρώνουμε με αυτή την περίμετρο της τούρτας μας.
Σημείωση: Στην τούρτα που βλέπετε έχω χρησιμοποιήσει τις διπλάσιες ποσότητες των υλικών.
Καλή απόλαυση!
Some weeks ago, I had a great opportunity to create a naked wedding cake for a wonderful and dreamy wedding held on a traditional villa in Lefkas.
I want to thank Ester for the lovely photos of my cake and Alexandra for her support.
Find here more details about the wedding and all the work of Ester and her team.
Yellow Lemon Cake with Cream Cheese Frosting
Ingredients:
For the cake:
One 24cm cake pan
250 gr. all purpose flour
1 tsp baking powder
3/4 tsp baking soda
115 gr butter, room temperature
200 gr caster sugar
1 tsp vanilla extract
2 eggs, room temperature
1 cup buttermilk
1 tsp lemon zest
For the frosting:
300 gr double cream
100 gr powdered sugar
250 gr cream cheese
1 tsp vanilla extract
some lemon zest (optional)
Preparation:
Preheat your oven in 170 degrees and grease your cake pan.
Mix flour, baking powder and soda and set aside.
Mix flour, baking powder and soda and set aside.
In a large bowl or the bowl of a stand mixer, add sugar and butter and beat until light and fluffy, for about 5 minutes.
Add the eggs, one at a time and beat until fully incorpotated. Add vanilla extract and lemon zest.
Add the eggs, one at a time and beat until fully incorpotated. Add vanilla extract and lemon zest.
Last add the milk and the flour mix and whisk well.
Empty the batter in the pan and bake for about 30 minutes or until a toothpick inserted in the middle comes out clean.
Let it cool completely.
For the frosting: beat double cream with powdered sugar until it forms soft picks and then add cream cheese, vanilla extract and lemon zest, if you use it.
For the decoration: Cut your cake lenghtwise in two pieces. Place the first in your cake stand and cover it with half of the frosting. Place the second piece of cake on top and cover with the remaining frosting. Use a pastry scrapper to create the naked cake effect.
For the frosting: beat double cream with powdered sugar until it forms soft picks and then add cream cheese, vanilla extract and lemon zest, if you use it.
For the decoration: Cut your cake lenghtwise in two pieces. Place the first in your cake stand and cover it with half of the frosting. Place the second piece of cake on top and cover with the remaining frosting. Use a pastry scrapper to create the naked cake effect.
Note: In the cake that you see in the photos, i used double quantity of ingredients.
Enjoy!
Πολύ ωραία δουλειά, μπράβο σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Τάνια!
ΔιαγραφήAγγελική πάρα πολύ ωραία η τούρτα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό την πρώτη φορά που την είδα περίμενα πως και πως περισσότερες πληροφορίες.
Εξαιρετικός ο γάμος και οι φωτογραφίες απίθανες.
Η τούρτα σου απόλυτα εναρμονισμένη με το όλο concept του γάμου. Απλή, με λίγα υλικά αλλά τόσο μοναδικά πλούσια.
Μπράβο σου. Πολύ ωραία δουλειά.
Φιλιά :)
Ο γάμος ήταν πράγματι εξαιρετικός! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΦιλάκια!
Εκανες ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλεια!!! Σε συγχερω για το protject "γαμηλια τουρτα". Δεν θα μπορουσε να ειναι καλυτερο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν χορταινω να βλεπω τις φωτογραφιες!!!
Το project στέφθηκε με επιτυχία, ναι!!
ΔιαγραφήΝα'σαι καλά Χρυσαυγή μου, ευχαριστώ!
Πολύ όμορφος και ρομαντικός γάμος! Η τούρτα σου δείχνει υπέροχη, δροσερή κι ανάλαφρη με το λεμόνι. Τώρα θέλω να παντρευτώ για να μου φτιάξεις τούρτα ;) Μήπως φτιάχνεις και γενεθλίων για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν με το καλό το αποφασίσεις, με μεγάλη μου χαρά!!
ΔιαγραφήΛατρεύω τις τούρτες, κυνηγάω γιορτές, γενέθλια και τώρα πλέον και γάμους...Είμαι απολύτως σίγουρη όμως ότι τα καταφέρνεις εξαίσια και μόνη σου!
Υπέροχη !!! Επιτέλους ένα event χωρίς την βλαχο - αισθητική :-) που λίγο-πολύ συναντάμε. Πανέμορφες και οι υπόλοιπες φωτογραφίες. Μπράβο Αγγελική που έλαβες μέρος σε όλο αυτό τόσο δημιουργικά !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνω γαπολυτα για τα περι βλαχοαισθητικης!!!!!
ΔιαγραφήΉταν όντως ένας γάμος με στυλ, άποψη και καμία πρόθεση για επίδειξη, κάτι που πραγματικά δεν συναντάς εύκολα σε ένα γάμο, ειδικά στην Ελλάδα...
ΔιαγραφήEίναι πραγματικά όνειρο! Simplicity is the ultimate sophistication!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς αυτό!!
ΔιαγραφήΣυγχαρητήρια! Σαν ψεύτική είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!!
ΔιαγραφήΠολύ όμορφη! Συγχαρητήρια! Ένας τόσο όμορφος γάμος δεν θα μπορούσε να έχει πιο υπέροχη τούρτα! Να είναι ευτυχισμένοι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να έχουν μια όμορφη και γλυκιά ζωή! Σ'ευχαριστώ!
Διαγραφήεκπληκτική τούρτα! χίλια μπράβο και σε σένα και στη νύφη που ήθελε κάτι διαφορετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα σε έχω υπόψη μου!!! ;)
χαχαχαχαχα!!!
Βεβαίως!! Είμαι στην διάθεσή σου, χι χι!! Φιλάκια!!
ΔιαγραφήΗ τουρτα σου ειναι πανέμορφη... καθώς και η νύφη και η πλάτη του νυφικου της ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Πράγματι, το νυφικό της ήταν πανέμορφο!!
ΔιαγραφήΕπιτέλους σχολιάζω την πανέμορφη τούρτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι υπέροχη και απίστευτα κομψή, πολλά μπράβο!
Και ο γάμος τόσο μα τόσο όμορφος και ξεφεύγει από τους τύπους... στην αγαπημένη μου Λευκάδα! Αχ η ανάρτηση σου σε συνδυασμό με τις μαγικές φώτο με έκαναν να θέλω να ξαναπαντρευτώ!
Σε φιλώ!
Κι εγώ το ίδιο ήθελα όσο παρακολουθούσα την φωτογράφιση!
ΔιαγραφήΗ Λευκάδα είναι ονειρεμένο νησί, την αγαπώ τόσο πολύ!
Σ'ευχαριστώ Ερμιόνη μου, φιλιά!!
Τόσο λιτή αλλά τόσο όμορφη τούρτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες φωτογραφίες πολύ ωραία δουλειά!
Σ'ευχαριστώ πολύ Μάχη!
Διαγραφήαπλα τελεια!!! λιτη κ ομως τοσο αρχοντικη!!! μπραβο σου1!!! και οι φωτογραφιες υπεροχες! και η τουρτα ανευκολη κ σιγουρα πεντανιστιμη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ :)
ΔιαγραφήYπέροχη η "γυμνή" γαμήλια τούρτα! Απόλυτα εναρμονισμένη με την αισθητική και το ύφος του γάμου. Πιστεύω πως η νύφη έκανε την καλύτερη επιλογή που σε εμπιστεύτηκε. Συγχαρητήρια, Αγγελική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Νανά μου, ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΦανταστική Κίκα μου απλά φανταστική!! Τέλεια μέσα στην απλότητά της! Μπράβο σου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Αθηνά!!
Διαγραφήπολυ όμορφη!!! μπράβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπληκτική!!Η τούρτα, το κόνσεπτ, το όλο σκηνικό...τι να πω δεν έχω λόγια! Συγχαρητήρια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα΄σαι καλά Λίλια, ευχαριστώ!
Διαγραφή