Το φετινό καλοκαίρι είναι ένα περίεργο καλοκαίρι. Τα γεγονότα του Ιουνίου, οι ζέστες του Ιουλίου και ο αλλόκοτος καιρός του Αυγούστου προσωπικά με έχουν μπερδέψει και προσπαθώ να βρω ένα ρυθμό και να ξεκουραστώ όσο περισσότερο μπορώ.
Βρίσκομαι μακριά από την Αθηνά και απολαμβάνω την φύση και την θάλασσα. Προσπαθώ να έχω σχετικά μικρή επαφή με την τεχνολογία και το διαδίκτυο αλλά οι σωστές διακοπές θέλουν και λίγες στιγμές "βαρεμάρας" που ούτε το βιβλίο σου δεν θέλεις να πιάσεις στα χέρια.
Όμως το περιβάλλον γύρω μου με εμπνέει με τις μυρωδιές, τα δέντρα και την αλμύρα της θάλασσας και θέλησα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την απλή μους που ετοίμασα.
Οι συκιές τις γειτονιάς είναι γεμάτες λαχταριστά λευκά και μαύρα σύκα. Φάρμακα εδώ δεν υπάρχουν, η φύση κάνει μόνη της την "τέχνη" της και κάθε πρωί πάνω στο τραπέζι της βεράντας υπάρχει ένα καλάθι γεμάτο με τη σοδειά της ημέρας.
Τα υλικά της λευκής μους σίγουρα θα τα βρείτε πολύ εύκολα, εάν δεν τα έχετε ήδη στο ψυγείο σας. Η παρασκευή της είναι άμεση, όπως και η κατανάλωσή της, αφού μπορείτε να την ετοιμάσετε πριν το γεύμα και να την απολαύσετε αμέσως μετά.
Προτείνω να χρησιμοποιήσετε το φύλλο ζελατίνης αλλά και σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε ή δεν έχετε μπορείτε να το παραλείψετε. Απλά η μους σας δεν θα πήξει αρκετά και θα έχει περισσότερο την υφή κρέμας.
Χρησιμοποιήστε στραγγιστό γιαούρτι για καλύτερο αποτέλεσμα. Τα λιπαρά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Εγώ χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά για ένα πιο ελαφρύ γλύκισμα.
Όπως σας έχω ξαναπεί, προτιμώ τα γλυκά μου σχετικά άγλυκα (το ξέρω, ακούγεται κάπως περίεργο). Μπορείτε, όταν σερβίρεται την μους, να έχετε και λίγο μέλι στο τραπέζι, για όποιον επιθυμεί να προσθέσει.
Καλή επιτυχία!
Μους με ανθότυρο και σύκα
Υλικά:
500 γρ. ανθότυρο
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
3 κουταλιές σούπας μέλι λεπτόρευστο
ξύσμα 1 λεμονιού
1 φύλλο ζελατίνης
λίγο νερό
φρέσκα σύκα
φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση:
Βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε μια κούπα με κρύο νερό και την αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσει.
Ζεσταίνουμε 3/4 κούπας νερό, στραγγίζουμε το φύλλο ζελατίνης, πιέζοντας ελαφρά με το χέρι μας, και το προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ανθότυρο με το γιαούρτι και το μέλι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα και να αφρατέψει.
Αδειάζουμε το νερό με την ζελατίνη στο μείγμα, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό ακόμη.
Μοιράζουμε την μους σε 6 ποτηράκια και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Πριν το σερβίρουμε, προσθέτουμε μισό σύκο κομμένο στην μέση, χοντροσπασμένα φιστίκια Αιγίνης και μέλι.
Καλή απόλαυση!
I am far from Athens, enjoying the nature and the sea, receiving inspiration.
The fig trees around me are full of fruit and I turned on my laptop to show you a simple, light and healthy white mousse.
As you probably have already noticed, I do not make my desserts really sweet so you are free to add extra honey before serving, for those sweet toothed.
Mousse with ricotta and figs
Ingredients:
500 gr. ricotta
350 gr. greek yogurt 2% fat
3 tbsp honey
zest from 1 lemon
1 gelatin sheet
some water
fresh figs
pistachios
Preparation:
Soak the gelatin sheet in one cup cold water for about five minutes, until soft.
Wring gently to remove excess water, then add to 3/4 cup warm water and stir until dissolved. Let aside.
Ιn a bowl, whisk ricotta with greek yogurt and honey for about 5 minutes until smooth. Stir in the water with gelatin and the lemon zest. Whisk for another minute.
Divide the mousse into 6 glasses and refrigerate until firm.
Before serving, decorate with fresh figs, pistachios and some extra honey.
Enjoy!
Το αγαπημένο μου φρούτο σε ένα τέλειο γλύκισμα!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘερμά συγχαρητήρια για τη συνταγή, το food styling και τις εκπληκτικές γεμάτες φύση και δροσιά φωτογραφίες!!!!! Η ξύλινη γαβάθα σου δεν παίζεται απλά!!!!!!!!
Μπράβο σου Αγγελική!!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΗ γαβάθα είναι οικογενειακό κειμήλιο, μεγάλη ανακάλυψη!
Πολύ ωραία η μους Αγγελική κι όσο για το φετινό καλοκαίρι ...έχεις δίκιο... κάπως έτσι ή και χειρότερα είμαι εγώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχες και οι φωτό!!!
Ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΑγγελική, αυτό το post κάπως μου ξέφυγε :-) Αξιοποίησες πολύ όμορφα τα σύκα που βρίσκονται στην εποχή τους και παντού στην Ελλάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να γεμίσεις καλά τις μπαταρίες και να περάσεις πανέμορφα !!!
Α, συμφωνώ και με την Χρυσαυγή, τέλειο και το food styling!
Σ'ευχαριστώ Άρη! Ελπίζω κι εσύ να πέρασες και να περνάς όμορφα!
Διαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
سعودي اوتو
Thank you!
Διαγραφήτελεια!! σαν αρχιοελληνικη συνταγη ειναι!! πολυ ωραιος συνδυασμος υλικων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι το τοπίο που δίνει αυτή την αίσθηση! Η εξοχή σου δίνει άλλη προοπτική!
Διαγραφήσαν να λέμε ένα ελληνικό πανεύκολο cheesecake με σύκο!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι μένα μου αρέσουν τα ελαφρώς άγλυκα γλυκά, οπότε θα ακολουθήσω τις αναλογίες σου ακριβώς!
απίθανο το food styling! κάθε φωτό είναι μια και μια, δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία!
Αυτό ακριβώς, ένα πανεύκολο γλυκό αλλά γεμάτο ελληνικές γεύσεις!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!
Η φωτογραφίες σου και η συνταγή σου είναι όνειρο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ :)
ΔιαγραφήΚαταπληκτικές φωτό αλλά και ή συνταγή σου με τα σύκα που είναι ή εποχή τους.....την καλημέρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την!! Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρία!
ΔιαγραφήΠανέμορφες οι φωτογραφίες σου και το όλο στήσιμο του πιάτου! Μύρισε σύκο και καλοκαιρινά αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ ναι, το σύκο σημαίνει και καλοκαίρι! Ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΦανταστική και ανάλαφρη η μους!! Και η φωτογραφία σου τόσο καλοκαιρινή! Όλες δηλαδή !! Μπράβο Κίκα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Αθηνούλα μου!
ΔιαγραφήEγώ θα μείνω αρχικά στις υπέροχες φωτογραφίες σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρα πολύ ωραίες Αγγελική, μπράβο σου και για το foodstyling.. εξαιρετικό!!!
Αγαπημένο το σύκο και το αξιοποίησες πολύ καλά.
Ωραία η μους, ελαφριά και τόσο καλοκαιρινή!!
Φιλιά :)
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΠράγματι, το σύκο είναι αγαπημένο φρούτο πολλών.
Σε φιλώ!!
Παίρνει δέκα μονο και μόνο για ητν εμφάνιση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Ευχαριστώ :)
ΔιαγραφήΥπέροχη παρουσίαση, ανάλαφρη μους και καλοκαιρινή ελληνική γεύση! Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφή