Οι μπάρες είναι το αγαπημένο μου σνακ. Μεταφέρονται εύκολα παντού, στο γραφείο, στο σχολείο, στις εκδρομές και σε χορταίνουν δίνοντάς σου την ενέργεια που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις.
Έτσι συχνά δοκιμάζω διάφορες συνταγές, με σκοπό να διευρύνω τις γευστικές μου απολαύσεις.
Η συνταγή που σας προτείνω είναι αρκετά εύκολη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα, απλά ανοίγεις την ζύμη σε φύλλο, την κόβεις σε παραλληλόγραμμα κομματάκια και φτιάχνεις γεμιστά φακελάκια.
Η συνταγή αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία προϊόντων από την Φάρμα της Άβας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δήμητρα και την Εύα για την όμορφη συνεργασία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αύρα από το εργαστήρι γεύσεων Yiam για τα τόσο νόστιμα γλυκά που μου έστειλε. Με ενθουσίασαν τόσο από γεύση όσο και από παρουσίαση.
Η συνταγή είναι κατάλληλη και για αυστηρά χορτοφάγους, εάν κάνουμε τις εξής αντικαταστάσεις υλικών : βούτυρο => λάδι καρύδας, μέλι => σιρόπι Αγαύης, αυγό => 1 κουταλιά γλυκού λιναρόσπορο ανακατεμένη σε 3 κουταλιές γλυκού νερό.
Σημείωση: Δηλώσατε συμμετοχή για το δώρο γενέθλιων του blog; Αν όχι, δείτε την προηγούμενη ανάρτηση μου.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή αυτή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία προϊόντων από την Φάρμα της Άβας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δήμητρα και την Εύα για την όμορφη συνεργασία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αύρα από το εργαστήρι γεύσεων Yiam για τα τόσο νόστιμα γλυκά που μου έστειλε. Με ενθουσίασαν τόσο από γεύση όσο και από παρουσίαση.
Η συνταγή είναι κατάλληλη και για αυστηρά χορτοφάγους, εάν κάνουμε τις εξής αντικαταστάσεις υλικών : βούτυρο => λάδι καρύδας, μέλι => σιρόπι Αγαύης, αυγό => 1 κουταλιά γλυκού λιναρόσπορο ανακατεμένη σε 3 κουταλιές γλυκού νερό.
Σημείωση: Δηλώσατε συμμετοχή για το δώρο γενέθλιων του blog; Αν όχι, δείτε την προηγούμενη ανάρτηση μου.
Καλή επιτυχία!
1 1/2 (180 γρ.) κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1/3 κούπας (40 γρ.) σπασμένο λιναρόσπορο
1 κουτ. γλυκού baking powder
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
250 γρ. γλυκό μύρτιλο με τσάι τριαντάφυλλο Yiam
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με τον σπασμένο λιναρόσπορο και το baking powder.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και πλάθουμε σε μια μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο. Με ένα μικρό μαχαίρι ή το εργαλείο για την πίτσα, κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Πλάθουμε και ανοίγουμε ξανά το φύλλο μέχρι να έχουμε 10 ισομεγέθη κομμάτια.
Απλώνουμε στην μια πλευρά του κάθε κομματιού ζύμης 1 κουταλάκι γλυκό μύρτιλο με τσάι τριαντάφυλλο. Με το δάχτυλό μας βρέχουμε με λίγο νεράκι τα όρια του φύλλου και το διπλώνουμε. Με ένα πιρουνάκι ενώνουμε τις άκρες.
Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλες τις μπάρες.
Τις μεταφέρουμε στην λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Απολαμβάνουμε με το γάλα ή τον καφέ και λίγο γιαούρτι με σιρόπι από το γλυκό κουταλιού μύρτιλο.
Καλή απόλαυση!
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με τον σπασμένο λιναρόσπορο και το baking powder.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και πλάθουμε σε μια μαλακή ζύμη.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο. Με ένα μικρό μαχαίρι ή το εργαλείο για την πίτσα, κόβουμε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Πλάθουμε και ανοίγουμε ξανά το φύλλο μέχρι να έχουμε 10 ισομεγέθη κομμάτια.
Απλώνουμε στην μια πλευρά του κάθε κομματιού ζύμης 1 κουταλάκι γλυκό μύρτιλο με τσάι τριαντάφυλλο. Με το δάχτυλό μας βρέχουμε με λίγο νεράκι τα όρια του φύλλου και το διπλώνουμε. Με ένα πιρουνάκι ενώνουμε τις άκρες.
Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλες τις μπάρες.
Τις μεταφέρουμε στην λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Απολαμβάνουμε με το γάλα ή τον καφέ και λίγο γιαούρτι με σιρόπι από το γλυκό κουταλιού μύρτιλο.
Καλή απόλαυση!
Bars are my favorite snack. They are easy to carry everywhere, in the office, at school, on trips and they give you the boost you need to get you going until lunch time.
So I often try various recipes, in order to expand my culinary delights.
The recipe is quite easy since there is only a little kneading involved. And you can easily turn it into vegan if you subtitute: butter => coconut oil, honey => Agave syrup, egg => 1 tablespoon flaxseed meal stirred in 3 tablespoons water.
Good Luck!
Blueberry Preserve Bars
Ingredients:
For 10 bars - Adapted for here
1 1/2 cup (180 g.) whole wheat flour
1/3 cup (40 g.) flaxseed meal
1 tsp. baking powder
2 tsp. honey
1 tsp. vanilla extract
1 egg
1 tsp. melted butter
250 g. blueberry preserve
Preparation:
Preheat oven to 170 degrees Celsius.
In a bowl mix whole wheat flour with flaxsheed meal and baking powder.
In another small bowl combine honey with vanilla extract, egg and melted butter. Add the mixture to the bowl with the flour and knead into a soft dough.
Transfer the dough to a floured work surface and using a rolling pin roll into a rectangle. Using a small knife or pizza cutter divide into 10 equally sized pieces.
Spread on one side of each dough piece 1 teaspoon of blueberry preserve. Carefully fold one length of the dough over the filling, and then the other. Wet the edges with some water and gently pinch to seal.
Continue the process until you finish with all the bars.
Transfer to a baking sheet covered with parchement parer and bake for about 15-20 minutes, until golden brown.
Swirl some syrup from the blueberry preserve into yogurt and taste it with some milk or coffee.
Enjoy!
Πολύ ωραίες Αγγελική! Τις κάνεις μια χαψιά :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Άρη!
ΔιαγραφήΚαλημερα Αγγελική, σε ευχαριστουμε πολύ για την πρόταση! Λατρευωτα μύρτιλλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Παρασκευοσαββατοκύριακο
Σε φιλώ γλυκά :)
Είμαστε πολλοί οι φαν!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Tελειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι τη γεύση από το γλυκό μύρτιλο...με τσάι απο τριαντάφυλλο. Ακουγεται φανταστικό..και θα ήθελα να το δοκιμάσω.
Πολύ ωραίες μπάρες Αγγελική.
Φιλιά :)
Είναι τόσο αρωματικό! Όσο τις έψηνα μοσχοβόλησε το σπίτι!
ΔιαγραφήΦιλάκια!!
Οι μπάρες μου αρέσουν πολύ! Οι δικές σου φαίνονται υπέροχες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ :)
Ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΑγαπώ μαρμελάδα μύρτιλλο! Οι μπάρες σου είναι ότι πρέπει για υγιεινό πρωινό στο χέρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φαίνονται τόσο εύκολες στην παρασκευή τους!
Μπαίνουν στα αγαπημένα οπωσδήποτε!
Είναι όντως εύκολες και νόστιμες!
ΔιαγραφήΘα χαρώ να τις δοκιμάσεις Εύη!
υπέροχες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεύκολες, με λίγα υλικά και με γέμιση έκπληξη!!
τέλειο σνακ!
Όντως, είναι μπάρες έκπληξη! xx
Διαγραφήτρελλαίνομαι για blueberries!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ!!!
ΔιαγραφήΤΙ ωραια που τις εχεις γεμισει!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
χαχα,ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα για μπάρες με blueberries (τα λες και πιτακια, δεν τα λες?).. Πηρα ενα πακετακι λιγο πριν δημοσιευσεις την συνταγή και ακόμα δεν το εχω αξιοποιήσει....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λες και πιτάκι, είναι γεγονός! Ήθελα να το κλείσω με διαφορετικό τελείωμα να σου πω, αλλά δεν ευδοκίμησε...
ΔιαγραφήΠολύ ωραία και διαφορετική ιδέα για μπάρα. Μια μπάρα στην τσάντα και έτοιμοι για βόλτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς :)
ΔιαγραφήΕντάξει πείστηκα μόλις διάβασα μύρτιλο!! Θα τις δοκιμάσω οπωσδήποτε!!! Και φαίνονται τόσο λαχταριστές!! Το τέλειο σνακ! Πολλά πολλά φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξέρω ότι είσαι και εσύ μεγάλη φαν του μύρτιλου, οπότε να τις δοκιμάσεις!! Φιλάκια!
Διαγραφή