Για επαγγελματικούς λόγους, είμαι ξανά εκτός Αθηνών. Μπορεί να κουράζομαι αρκετά, αλλά απολαμβάνω κάθε στιγμή στην εξοχή. Και για να χαλαρώσω σκέφτηκα να ετοιμάσω κάτι σοκολατένιο με έντονη γεύση εποχής.
Οι φράουλες, πέρα από αγαπημένο φρούτο πολλών, είναι θρεπτικές για τον οργανισμό μας, καθώς έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και αποτελούν πηγή Βιταμίνης C, καλίου και μαγνησίου .
Προσέξτε ιδιαίτερα στην αγορά τους, επειδή είναι βεβαρημένες από φυτοφάρμακα. Διαλέξτε τους ώριμους, κόκκινους καρπούς μεσαίου και μικρού μεγέθους και, φυσικά, εάν είναι δυνατό, προτιμήστε βιολογικής καλλιέργειας.
Τα τελευταία χρόνια έχω ανακαλύψει συγκεκριμένο παραγωγό που εμπιστεύομαι και, όταν οι φράουλες είναι στο ζενίθ τους, προμηθεύομαι αρκετές και, όσες γλυτώσουν τις λιγούρες μου, τις καταψύχω για τα καλοκαιρινά μου γλυκίσματα ή να πω καλύτερα, παγωτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μου Ελένης, η οποία είναι μια καταπληκτική διατροφολόγος που πάντα έχει να μου προτείνει ιδιαίτερους συνδυασμούς τροφών και έξυπνες συμβουλές.
Η συνταγή είναι της φίλης μου Ελένης, η οποία είναι μια καταπληκτική διατροφολόγος που πάντα έχει να μου προτείνει ιδιαίτερους συνδυασμούς τροφών και έξυπνες συμβουλές.
Βράζοντας ελαφρά τις φράουλες εκμεταλλευόμαστε την φρουκτόζη τους και περιορίζουμε αρκετά την ζάχαρη. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε μπισκότα ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Έτσι, απολαμβάνουμε ένα γλύκισμα φραουλένιο, σοκολατένιο και με λιγότερες θερμίδες.
Καλή επιτυχία!
Κορμός Σοκολάτας με Μπισκότα και Φράουλες
Υλικά:
1 κεσεδάκι φράουλες (500 γρ.)
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ ολικής άλεσης
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 βιτάμ ή μαργαρίνη
3 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1/2 κούπα καρυδόψιχα
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ κόβουμε σε κομμάτια την σοκολάτα και το βιτάμ.
Πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις πολτοποιούμε στο μούλτι και τις αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε για 2 λεπτά και τις αδειάζουμε αμέσως στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα και το βιτάμ.
Στο ίδιο κατσαρολάκι αδειάζουμε το μισό ζαχαρούχο και προσθέτουμε το κακάο. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μπολ με τα υγρά.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μια φόρμα που έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει, περίπου 1-2 ώρες.
Καθώς, λόγω της φράουλας, ο κορμός παγώνει αρκετά, είναι προτιμότερο να τον βγάλετε από την κατάψυξη 30 λεπτά πριν τον σερβίρετε.
Σημείωση: Ο κορμός είναι σχετικά άγλυκος, προσωπικά τον προτιμώ έτσι. Εάν τον προτιμάτε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε όλο το ζαχαρούχο.
Καλή απόλαυση!
Strawberry Fridge Cake
Ingredients:
500 gr strawberries
450 gr digestive biscuits
250 gr dark chocolate
225 gr unsalted butter
200 gr sweetened condensed milk
3 tbsp raw cacao powder
1/2 cup raw walnuts
Preparation:
In a large bowl, brake the chocolate and cut the butter, both into small pieces.
Wash the strawberries thoroughly and blitz them in the food processor. In a heavy bottom pan empty strawberries and let them bubble for about 2 minutes.
Pour immediately over the bowl with the chocolate and butter and stir well until completely melted.
In the same pan, empty the condensed milk and add the cacao powder. Let it simmer while whisking until cacao powder is fully incorporated. Add it to the chocolate mixture.
Brake the biscuits with your hands and add them to the liquid mix along with the walnuts.
Empty the mix in a covered with parchment paper 9x13 inch cake pan and put it in the freezer for 1-2 hour until firm.
Due to the strawberries, the cake freezes rigidly and it's better to let it stand in room temparature for around 30 minutes before serving it.
Enjoy!
Κορμός Σοκολάτας με Μπισκότα και Φράουλες
Υλικά:
1 κεσεδάκι φράουλες (500 γρ.)
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ ολικής άλεσης
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 βιτάμ ή μαργαρίνη
3 κουταλιές σούπας κακάο
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1/2 κούπα καρυδόψιχα
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ κόβουμε σε κομμάτια την σοκολάτα και το βιτάμ.
Πλένουμε καλά τις φράουλες. Τις πολτοποιούμε στο μούλτι και τις αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε για 2 λεπτά και τις αδειάζουμε αμέσως στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα και το βιτάμ.
Στο ίδιο κατσαρολάκι αδειάζουμε το μισό ζαχαρούχο και προσθέτουμε το κακάο. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μπολ με τα υγρά.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μια φόρμα που έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει, περίπου 1-2 ώρες.
Καθώς, λόγω της φράουλας, ο κορμός παγώνει αρκετά, είναι προτιμότερο να τον βγάλετε από την κατάψυξη 30 λεπτά πριν τον σερβίρετε.
Σημείωση: Ο κορμός είναι σχετικά άγλυκος, προσωπικά τον προτιμώ έτσι. Εάν τον προτιμάτε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε όλο το ζαχαρούχο.
Καλή απόλαυση!
Strawberry Fridge Cake
Ingredients:
500 gr strawberries
450 gr digestive biscuits
250 gr dark chocolate
225 gr unsalted butter
200 gr sweetened condensed milk
3 tbsp raw cacao powder
1/2 cup raw walnuts
Preparation:
In a large bowl, brake the chocolate and cut the butter, both into small pieces.
Wash the strawberries thoroughly and blitz them in the food processor. In a heavy bottom pan empty strawberries and let them bubble for about 2 minutes.
Pour immediately over the bowl with the chocolate and butter and stir well until completely melted.
In the same pan, empty the condensed milk and add the cacao powder. Let it simmer while whisking until cacao powder is fully incorporated. Add it to the chocolate mixture.
Brake the biscuits with your hands and add them to the liquid mix along with the walnuts.
Empty the mix in a covered with parchment paper 9x13 inch cake pan and put it in the freezer for 1-2 hour until firm.
Due to the strawberries, the cake freezes rigidly and it's better to let it stand in room temparature for around 30 minutes before serving it.
Enjoy!
Ακούω φράουλες;; ακούω λιγότερες θερμίδες;; έτρεξα Κίκα μου!! Δεν έχω καλύτερο από το συνδυασμό σοκολάτας φράουλας!! Τέλειος ο κορμός σου!!! BTW θέλω τον έμπιστο παραγωγό γιατί και εγώ προβληματίζομαι αρκετά με το συγκεκριμένο φρουτάκι!! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!! Οι φωτό σου όλο και καλύτερες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι κολασμένος συνδυασμός, άσε...
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Αθηνούλα!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά!
σοκολάτα και φράουλες=μεγάλος πειρασμός!Πάει στα pin μου η συνταγή .Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέγιστος...
ΔιαγραφήΚαλημέρα Αλέκα!
Ο κορμός είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Τώρα με τις φραόυλες θα γίνει ακόμα πιο αγαπημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα όντως είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά, γιατί να μην το αγαπάς!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
Καλησπέρα Αγγελική !! Όμορφη ιδέα ο κορμός !! Οι φράουλες τελικά αρέσουν σε όλους μας :-) Μπράβο που τις προμηθεύεσαι από παραγωγό εμπιστοσύνης, σημαντικό πολύ αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα !!
Αφού είναι από τα πιο όμορφα και γευστικά φρούτα και με πολλές χρήσεις...
ΔιαγραφήΚαλημέρα Άρη!
Είναι ένα γλυκό που δεν έχω φτιάξει ποτέ. Φράουλες μια φορά πήρα φέτος και νομίζω ότι πρέπει να περιμένω λίγο ακόμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα σιγά σιγά αρχίζουν να είναι στην καλή τους φάση οι φράουλες. Είναι δύσκολο στην "εμπιστοσύνη" φρούτο πλέον αλλά και αγαπημένο!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
Ο σοκολατενιος κορμός ειναι απο τα αγαπημένα μου γλυκα... τι ωραια ιδέα να προσθέσεις φράουλες (τρελαινομαι)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα!
Σ'ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ωραιότατος ο κορμός και πολύ ωραία ιδέα η προσθήκη της φράουλας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα :-)
Σοκολατένιος κορμός with a twist και ανοιξιάτικο άρωμα, δε νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση! Ωραία ιδέα της προσθήκης φράουλας και ασυνήθιστη. Επιτέλους ήρθε η Άνοιξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους δε λες τίποτα!!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Ωραία ιδέα οι πολτοποιημένες φράουλες μέσα στο κορμό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι λίγο γλυκόξινη η γεύση του? Θα μου αρέσει πολύ!!
Επειδή βράζουν οι φράουλες και βγάζουν την φρουκτόζη τους, δεν μπορώ να σου πω ότι είναι ιδιαίτερα γλυκόξινο.
ΔιαγραφήΕίναι διακριτική η γεύση του και περισσότερο αρωματική!
Θέλω ένα μεγάαααλο κομμάτι από αυτόν τον λαχταριστό σοκολατοφραουλένιο κορμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Αγγελική μου, φιλιά!
Και δυο και τρία και όσα κομμάτια θες!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα, φιλιά!
παρααα πολυ ωραια ιδεα,εδωσες εναν αλλο "αερα"(φραουλενιο) στον κλασικο και γευστικο κορμο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια και καλη εβδομαδα!!!!
Χα χα, φραουλένιος αέρας, ωραία!!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Κική, φιλάκια!
Χριστός Ανέστη και καλώς σε βρήκα Αγγελική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολατένιος κορμός!!! Ένα γλυκό που "σηκώνει" άπειρες νότες γεύσης εντός του!
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αρωματικές φράουλες :-))
Έχεις δίκιο για τις παραλλαγές που "σηκώνει" ο κορμός. Γι'αυτό τον αγαπάμε τόσο!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Πολύ μου αρέσει που οι φράουλες είναι ενσωματωμένες στο μίγμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα υλικά είναι πολύ-πολύ αγαπημένα, οπότε είμαι βέβαιη ότι και ο κορμός θα είναι εξαιρετικά γευστικός!
Φιλιά
Οι φράουλες είναι το κρυφό υλικό!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ, φιλιά!!
απίθανο γλυκάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο τρως και λες καλωσόρισες άνοιξη!
φιλιά πολλά Αγγελικούλα!!
Καιρός δεν ήταν;
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Το όνειρό μου είναι να τρώω τέτοια γλυκά και να μην κουβαλάω θερμίδες!Μπράβο Αγγελική και μπράβο και στην φίλη για την απίθανη συνταγή!!Σε φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όνειρο πολλών αυτό και προσπαθούμε να το κάνουμε πραγματικότητα!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Aνοιξιάτικος κορμός με τις φράουλες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα που τις πολτοποιησες και ενωθήκαν όλες οι γεύσεις.
Κι εγώ προσπαθώ να παίρνω τις μικρές προς μεσαίου μεγέθους φράουλες. Γιατί υπάρχουν και κάτι ''τέρατα' φράουλες.
Φιλιά
Τις βλέπεις έτσι μεγάλες και λαχταριστές, τις τρως και δεν νιώθεις καν την γεύση...Και δυστυχώς δεν τις γλυτώνει εύκολα γιατί πάντα στο κεσεδάκι η πρώτη σειρά είναι τεράστιες!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!
ωωωωωωωωωω τρελλα!!! δεν το εχω δοκιμασει ετσι !! πιστευω θα ειναι ο καλυτερος απ τον κλασσικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πιο φραουλένιος! Δοκίμασέ τον τώρα που είναι εποχή της φράουλας!
ΔιαγραφήΜμμμ κι ότι έφαγα χτες μια κρεπα με σοκολάτα και φράουλες, βασικά είναι το μόνο φρούτο που επιτρέπω να αγγίζει τη σοκολάτα μου.. Δεν θα έλεγα όχι στον θεϊκό κορμό!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή