Η μυρωδιά τους μου γαργαλάει τα ρουθούνια κάθε πρωί που το ανοίγω και μου φτιάχνουν την διάθεση. Ξέρω έτσι ότι οι μέρες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν και οι άσκοπες βόλτες θα είναι πιο συχνές τις γλυκές βραδιές που έρχονται.
Επηρεασμένη από την Πρωτομαγιά, τα λουλούδια και τα χρώματα, σηκώθηκα με όρεξη να φτιάξω ένα κέικ. Ένα απλό κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι που όμως ήθελα να το ντύσω στα γιορτινά και να ταιριάξει στο κόκκινο χρώμα της μέρας.
Η γεύση του είναι μεστή και ταυτόχρονα ανάλαφρη. Είναι ελαφρώς άγλυκο, προσωπικά τα προτιμώ έτσι τα κέικ, αλλά η σωστή μπουκιά, που περιλαμβάνει κέικ, γλάσο και φράουλες είναι απλά, ιδανική.
Είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία, καθώς δεν χρειάζεται μίξερ, και τα υλικά του υπάρχουν σχεδόν πάντα εύκαιρα στην κουζίνα μας. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ ζάχαρη με στέβια. Εάν δεν έχετε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπορείτε να την αντικαταστήσετε με λευκή ζάχαρη. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι πλήρες ή και με χαμηλά λιπαρά. Tο αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Σημείωση: Δεν ξέρω εάν το προσέξατε αλλά χάρη στην συμβολή της Δήμητρας, ταλαντούχας γραφίστριας, απέκτησα λογότυπο. Μ'αρέσει τόσο πολύ! Θα χαρώ να μου πείτε την γνώμη σας.
Καλή Επιτυχία!
Κέικ γιαουρτιού με ελαιόλαδο
Υλικά:
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη με στέβια
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κουτ. γλυκού baking powder
140 γρ. ελαιόλαδο
1 βανίλια σε σκόνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
φράουλες
φρέσκος δυόσμο
Εκέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και το γιαούρτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder και την βανίλια. Το μείγμα αρχικά θα είναι σφιχτό. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Εάν το μείγμα παραμένει σφιχτό αραιώστε το με λίγο γάλα.
Το αδειάζουμε στην φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι όταν εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κείκ και αυτή βγαίνει καθαρή.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε το μισό γιαούρτι από το κεσεδάκι με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια λεία παχύρρευστη κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κέικ και προσθέτουμε από πάνω με ένα κουταλάκι το υπόλοιπο γιαούρτι. Στολίζουμε με τις κομμένες φράουλες και τον δυόσμο.
Διατηρείται στο ψυγείο, λόγω του γλάσου, για 4-5 ημέρες.
May Day Cake
These days and due to the 1st of May celebrations, I was really in the mood for a colorful, festive, but very easy to make, cake.
Greek yogurt and olive oil cake
Ingredients:
200 gr greek yogurt - fat doesn't matter
3 medium eggs
300 gr. caster sugar
300 gr. self rising flour
1 tsp baking powder
140 gr. olive oil
1 tsp vanilla extract
200 gr. greek yogurt
2 tbsp powdered sugar
strawberries
fresh mint leaves
Prepatation:
Preheat the oven in 170 degrees and grease your cake pan.
In a big bowl, whisk eggs, sugar and yogurt until well combined. Add gradually the flour, baking powder and vanilla extract. The mixture will be thick. Finally add the olive oil. In case the mixture remains thick, loosen it with a splash of milk.
Pour it in the cake pan and bake for around 1 hour or until a toothpick inserted in the middle comes out clean.
For the frosting:
Mix 100 gr. of the yogurt with the powdered sugar. Frost the cake and top it with sliced strawberries and mint leaves.
Keep it in the fridge, due to the frosting, for 4-5 days.
Κέικ γιαουρτιού με ελαιόλαδο
Υλικά:
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
3 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κουτ. γλυκού baking powder
140 γρ. ελαιόλαδο
1 βανίλια σε σκόνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
φράουλες
φρέσκος δυόσμο
Εκέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και το γιαούρτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder και την βανίλια. Το μείγμα αρχικά θα είναι σφιχτό. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Εάν το μείγμα παραμένει σφιχτό αραιώστε το με λίγο γάλα.
Το αδειάζουμε στην φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι όταν εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κείκ και αυτή βγαίνει καθαρή.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε το μισό γιαούρτι από το κεσεδάκι με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια λεία παχύρρευστη κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κέικ και προσθέτουμε από πάνω με ένα κουταλάκι το υπόλοιπο γιαούρτι. Στολίζουμε με τις κομμένες φράουλες και τον δυόσμο.
Διατηρείται στο ψυγείο, λόγω του γλάσου, για 4-5 ημέρες.
These days and due to the 1st of May celebrations, I was really in the mood for a colorful, festive, but very easy to make, cake.
Greek yogurt and olive oil cake
Ingredients:
200 gr greek yogurt - fat doesn't matter
3 medium eggs
300 gr. caster sugar
300 gr. self rising flour
1 tsp baking powder
140 gr. olive oil
1 tsp vanilla extract
200 gr. greek yogurt
2 tbsp powdered sugar
strawberries
fresh mint leaves
Prepatation:
Preheat the oven in 170 degrees and grease your cake pan.
In a big bowl, whisk eggs, sugar and yogurt until well combined. Add gradually the flour, baking powder and vanilla extract. The mixture will be thick. Finally add the olive oil. In case the mixture remains thick, loosen it with a splash of milk.
Pour it in the cake pan and bake for around 1 hour or until a toothpick inserted in the middle comes out clean.
For the frosting:
Mix 100 gr. of the yogurt with the powdered sugar. Frost the cake and top it with sliced strawberries and mint leaves.
Keep it in the fridge, due to the frosting, for 4-5 days.
Από τις πιο ωραίες αναρτήσεις που έχω δει τελευταία τόσο σε ελληνικά όσο και σε ξένα blogs !!!! Ο φωτογραφίες είναι σχεδόν επαγγελματικές !!! Μπράβο Αγγελική !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρη, κοκκινίζω με αυτά που μου γράφεις. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Είσαι πάντα πολύ εμψυχωτικός!
ΔιαγραφήΚίκα μου καλό μήνα!! Εξαιρετικό το κέικ, ψήνω ένα σχεδόν ίδιο...χμ πόσο ταιριάζουν τα γούστα μας!!! Τέλειες οι φωτό και το λογότυπό σου!! Μεγειά!! Μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά, πρέπει να το δούμε αυτό με τα κοινά που έχουμε...
ΔιαγραφήΕυχαριστώ Αθηνούλα μου, καλό μήνα! Φιλιά
Μα τι όμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι το κέικ της Πρωτομαγιάς.
Καλό μήνα Μάη!
Ζ.
Ευχαριστώ!! Καλό μήνα!
ΔιαγραφήΤο κέικ σου ειναι ενα ποίημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομαδα :)
Να'σαι καλά!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Τι όμορφο κέικ! Ανοιξιάτικο, δροσερό και φραουλένιο! Μου αρέσει ιδιαίτερα το γλάσο γιαουρτιού, η φρεσκάδα και η οξύτητά του ταιριάζουν πολύ με την γλύκα της φράουλας. Σε συνδυασμό με το αφράτο κέικ σου, πρέπει να είναι απλά υπέροχο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο νέο logo μου αρέσει πολύ. Είναι παιχνιδιάρικο και χαριτωμένο αλλά κυρίως βρίσκω ότι ταιριάζει με το ύφος του blog. Μου άρεσε, επίσης, και το παιχνίδι που είχαν τα γράμματα στο προηγούμενο λογότυπο. Το έκαναν εύκολα αναγνωρίσιμο.
Και μια ερώτηση: H ζάχαρη με στέβια διαφοροποιεί καθόλου την υφή ή την γεύση των γλυκών;
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Νανά!
ΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη ζάχαρη με στέβια δεν αφήνει κάποια ιδιαίτερη επίγευση και δεν επηρεάζει καθόλου την υφή του γλυκού.
Την χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και το αποτέλεσμα πάντα με ικανοποιεί.
Καλή εβδομάδα, φιλιά!!
Πανέμορφο κέικ και πολύ νόστιμο με το γλάσο γιαουρτιού αλλά και τις φράουλες!!!! Με δυό λόγια το απόλυτα, ανοιξιάτικο κέικ!! Αλήθεια η στέβια φαίνεται στην επίγευση;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!
Την καλημέρα μου!
Ναι, είναι τόσο χαρούμενο!
ΔιαγραφήΤη ζάχαρη με στέβια δεν την καταλαβαίνεις καθόλου!
Καλή εβδομάδα!
Πολύ όμορφο κέικ και οι φωτογραφίες το κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λογότυπο μου αρέσει πολύ! Με γειά!!
Ευχαριστώ!!
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα :-)
με γεια κικα μου το ομορφο λογοτυπο,ειναι λιτο και απεριττο και ταιριαζει αψογα με το υφος του cookika!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κεικ σου ειναι χαρμα οφθαλμων,μου βγαζει χαρα εισιοδοξια ελπιδα ...α δεν παω καλα μου φαινεται!!!!τελειο μπραβο,συν 10Points που δεν θελει μιξερ!!!
φιλια πολλα!
Ευχαριστώ Κικίτσα! Μια χαρά τα λες, και μένα τα ίδια μου έβγαλε!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Πολύ όμορφο το κέικ σου, Αγγελικούλα! Όντως πρωτομαγιάτικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Σ'ευχαριστώ Λένια, φιλιά!!
Διαγραφήτελειο το κεικ !! φραουλενιο ανοιξιατικο!!! μ αρεσει που δεν χρειαζετε μιξερ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNo mixer! Απλά πράγματα!
ΔιαγραφήΤι όμορφα που το στόλισες το κέικ σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστιέται έτσι και η γεύση και το μάτι!
Το λογότυπό σου πολύ όμορφο, καλορίζικο!
Φιλιά!
Να'σαι καλά Έλενα!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Λαχταριστό κέικ!!! Οι φράουλες σε βάζουν σε πειρασμό απλά!!! Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τη στεβια... θα το κάνω όμως!!! Υπέροχες φωτογραφίες!!! Καλό μήνα και φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι οι φραουλίτσες τόσο όμορφες, πως να μη σε βάλουν σε πειρασμό;
ΔιαγραφήΚαλό μήνα, φιλιά!
Αυτές τις ημέρες οι φράουλες πάνε και έρχονται!!! Οι φράουλες του Μαΐου είναι οι καλύτερες. Στόλισαν πολύ ωραία το αφράτο σου κέικ!! Ταίριαξαν καταπληκτικά! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Όντως, έχουν την τιμητική τους οι φράουλες αυτή την περίοδο!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλό μήνα :-)
Καλό μήνα Αγγελική μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφο κέικ! Μου αρέσει που δείχνει τόσο αφράτο.
Και μου αρέσει που με υλικά απλά και άμεσα διαθέσιμα, έχουμε ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Και το γλάσο με το γιαούρτι φοβερό!
Φιλιά
Σ'ευχαριστώ Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα, φιλιά!!
Τρέλα το κέικ σου Αγγελική μου! Και οι φωτογραφίες σου φωτεινές πολύ! Σε κάνουν να θέλεις να χωθείς στην οθόνη!! Με γειά και το λογότυπο^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Λίλια!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Σα ζωγραφιά είναι το κέικ σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
ΔιαγραφήΤο παθαίνω κι εγώ αυτό με τις φράουλες... Μου έδωσες μόλις αφορμή να πάρω λίίίγες παραπάνω! Μου άρεσε πολύ και το γλάσο του γιαουρτιού, θα το δοκιμάσω άμεσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το λογότυπο υπέροχο, σου ταιριάζει νομίζω πολύ!
Ναι ναι, να πάρεις και να το δοκιμάσεις!
Διαγραφήείναι πράγματι σαν ζωγραφιά Αγγελική μου! πανέμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσει ιδιαίτερα το γλάσο γιαουρτιού. είμαι σίγουρη πως θα ταιριάζει υπέροχα!
όσο για το logo..... εγκρίνω!!! :) :)
φιλιά πολλά, πολλά!!
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε Εύη μου, τόσο το κέικ όσο και το λογότυπο!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Καλημερα. Τι κεικ σου φαινεται σαν ψεύτικο. Ειναι τόσο ζωντανά τα χρωματα, τόσο ομορφο και αφράτα.αχ κ αυτο το γλάσσο, σα να το εχεις ζωγραφίσει. Συγχαρητηρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Ευαγγελία!!
ΔιαγραφήΦανταστικό κεικ Αγγελική
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν σου παει καρδιά να το φας. Σκέτη ζωγραφιά :)
Τα υλικά μου αρέσουν, η ευκολία του μ αρέσει... όλα!!
καλό μήνα λοιπόν :)
Το λογότυπο πολύ πολύ ωραία... Μεγειά :)
Ευχαριστώ πάρα πολύ!! :-)
ΔιαγραφήΤο έχω στο μυαλό μου μέρες αυτο το κέικ και επιτέλους καταφέρνω να μπω να σου πω ότι είναι πανέμορφο, οπτικά τουλάχιστον... Αυτή πρωτη φωτογραφία μου αρέσει πάρα πολύ, είναι όλα τα λέφτα! Σαν λάτρης των κέικ, μου αρέσει και αυτό, ιδίως μετά την περγιραφή σου ότι είναι απλό χωρίς δύσκολες προετοιμασίες και φυσικά ο στολισμός είναι πολύ ανοιξιάτικος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Τάνια! Η ευκολία του το κάνει πιο δελεαστικό και δε μπορείς να του αντισταθείς εύκολα...
ΔιαγραφήΑγγελική μου, το είδα και τρελάθηκα! Καταρχήν και μόνο οι φωτογραφίες είναι ονειρεμένες! Αλλά είμαι σίγουρη οτι θα είναι και πεντανόστιμο! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθηνά
Craftaholic.gr
Σ'ευχαριστώ πολύ Αθηνά!! Και ναι, είναι όντως πολύ νόστιμο!
ΔιαγραφήΗ απλότητα των υλικών είναι δελεαστική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει μπει στη λίστα για άμεσο φούρνισμα,τα απογεύματά μας το έχουν ανάγκη..
Εύγε Αγγελική!
Είναι ότι πιο χαλαρωτικό και δροσιστικό για τα ζεστά απογεύματά μας! Ευχαριστώ :)
Διαγραφή