Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Μινι "κωκ" donuts | Boston Cream Donuts

Boston Cream Donuts

Διανύω μια περίοδο που μου αρέσουν τα "ψωμένια" γλυκά. Θέλω ζυμαράκι, κρεμούλες και σοκολάτες. Αλλιώς δεν νιώθω ικανοποιημένη. Βέβαια και τα παγωτά μου τα θέλω, αλλά αυτά είναι για να δροσίζομαι και όχι να καλύπτω την ανάγκη μου για γλυκό.


Boston Cream Donuts

Ίσως να ευθύνεται η εγκυμοσύνη για αυτή την λαχτάρα. Δεν ξέρω... Αλλά πάντα είχα αδυναμία σε κάποια γλυκά περισσότερο από άλλα. Ένα από αυτά ήταν και είναι τα κωκ. Τα κλασσικά όμως, αυτά τα ζουμερά με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το απαλό γλάσο σοκολάτας. Όχι η εκμοντερνισμένη εκδοχή με την σαντιγί και την ξεραμένη επικάλυψη σοκολάτας, που σπάει σε χίλια κομμάτια, καθώς δαγκώνεις.

Boston Cream Donuts

Στο Αγρίνιο υπάρχει ο "Βρέκος", ένα ζαχαροπλαστείο που θα βρεις ακόμη αυτά, και πολλά άλλα, υπέροχα γλυκίσματα. Όσοι μένετε εκεί το ξέρετε σίγουρα, αλλά όσοι περάσατε (το ξέρω ότι θα είναι τυχαίο, καθώς κανείς δε μένει στο Αγρίνιο το καλοκαίρι. Απλά περνάει πηγαίνοντας προς την θάλασσα) αξίζει να κάνετε μια στάση. 

Boston Cream Donuts

Οπότε, καθώς τα λαχταρούσα μέρες, είπα να δοκιμάσω μια παραλλαγή τους.
Η συνταγή για τα μίνι κωκ είναι απλή και εύκολη. Θέλει βέβαια 3 στάδια προετοιμασίας, αλλά είναι εξίσου γρήγορα και εύκολα και τα τρία. Προτείνω να τα απολαύσετε άμεσα, καθώς τα donuts είναι πιο αφράτα όταν είναι φρέσκα. 

Τα donuts τρώγονται και σκέτα, εάν δεν έχετε όρεξη για έξτρα βήματα προετοιμασίας, ή με γέμιση από μαρμελάδα για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή πραλίνα φουντουκιού για πιο "κολασμένο".

Καλή επιτυχία!

Για την συνταγή χρησιμοποίησα την φόρμα σιλικόνης για donuts της Silikomart, την οποία ευχαριστώ για την ευγενική χορηγία.

Boston Cream Donuts

Μίνι Donuts "Κωκ" με Κρέμα Βανίλιας και Επικάλυψη Σοκολάτας

Υλικά:
Για 6 μίνι κωκ
Προσαρμοσμένη από το Baked Donuts for Everyone

Για τα donuts:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού baking powder
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά
1/3 κούπας γάλα 2%
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
70 γρ. κουβερτούρα 
70 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, baking powder, αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υγρά υλικά, αυγά, γάλα, γιαούρτι, ελαιόλαδο και εκχύλισμα βανίλιας και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε έως ότου ενσωματωθούν.

Boston Cream Donuts

Μοιράζουμε την ζύμη ισόποσα στις θήκες για donuts, καλύπτοντας περίπου τα 2/3 κάθε θήκης. Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά τους. Αφήνουμε τα donuts να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε μπεν-μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρά, για να σφίξει και να μπορούμε να το απλώσουμε πιο εύκολα.

Κόβουμε τα donuts στην μέση και απλώνουμε από μια κουταλιά κρέμας στο κάτω μισό μέρος και καλύπτουμε το πάνω μέρος με το γλάσο σοκολάτας. Καπακώνουμε και καταναλώνουμε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Boston Cream Donuts


I don't know if it is because of my pregnancy, but this last weeks I am really into more "dough", cream and chocolate desserts. 
Boston Cream Donuts were the best donuts I tasted during my honeymoon in New York last year. So I had to try them once again.
The donuts recipe is really easy and you can enjoy it plain, with fruit spread or even better with nutella.

Good Luck!

Boston Cream Donuts

Boston Cream Donuts

Ingredients:
Makes 6 donuts

For the donuts:
1 cup all-purpose flour
1/3 cup sugar
1 tsp. baking powder
1/2 tsp. taspoon salt
2 eggs
1/3 cup milk 2%
3 tsp. yogurt
1 tsp. olive oil
1 tsp. vanilla extract

100 g. pastry cream

70 g. dark chocolate
70 g. butter

Preparation:

Preheat your oven at 180 degrees Celsius.

In a bowl add all dry ingredients, flour, sugar, baking powder and salt.

In another bowl mix well all wet ingredients, eggs, milk, yogurt, olive oil and vanilla extract and add them to the bowl of the dry ingredients. Mix until fully incorporated.

Divide the batter evenly in the trays for donuts, covering about 2/3 of each section. Bake for about 18 to 20 minutes until lightly browned. Let donuts cool completely.

Prepare the chocolate frosting. In a bain-marie or in the microwave, melt chocolate with butter. Allow the frosting to cool down so you can frost the donuts more easily.

Cut the donuts in half and spread a teaspoon of pastry cream in the bottom half and frost the top half. Sandwich both halves and serve immediately.

Enjoy!

Boston Cream Donuts

A special thanks to Silicomart for the SF170 silicon mold for donuts.


23 σχόλια:

  1. Μέσα από τις φωτογραφίες σου μας μεταφέρεις καλοκαιρινή αύρα Αγγελική! Υπέροχη η τέταρτη φωτογραφία! Να περνάς πολύ πολύ καλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τι όμορφες φωτογραφίες!!! Η δροσιά σε μια φωτογραφία γλυκού κωκ! Τέλειες!!!!!! Θα ήθελα πολύ να φάω μερικά (γιατί ξέρεις κι εγώ που δεν είμαι έγκυος, στο ένα δεν θα μείνω ποτέ)!! χαχαχχαα

    Τα ψωμιά και τα ψωμένια γλυκά μαζί με τις ζύμες είναι το νούμερο ένα που ζητάει ο οργανισμός αυτή την περίοδο που διανύεις. Τουλάχιστον ο δικός μου έτσι ήταν!! χεχε Τρωγε κωκ λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείχνουν υπερνόστιμα Αγγελική!
    Λαχταριστά και πολύ πολύ πλούσια σε γεύση!
    Και πράγματι οι φωτογραφίες άκρες καλοκαιρινές και φωτεινές, μας βάζουν σε κλίμα διακοπών!
    Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμπεριστατωμενα!!!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο τα αγαπημενα μου γλυκα τα κωκ!!! Τη φορμα την έχω.. τα υλικα.. τα έχω... θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρια!! Καλο καλοκαιρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ελπίδα!! Καλή επιτυχία και καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  6. Πιο μικρή δεν τα έτρωγα τα κωκ...η αδελφή μου τα έτρωγε.
    Ομως τα τελευταία χρόνια τα τρωω..τα ωραία κωκ ομως ;)
    Σε ενα ζαχαροπλαστείο στην Αθηνα εχω βρει τα πιο ωραία.

    Μου αρέσουν πολύ τα δικά σου donuts με την κρέμα. Και νομίζω πως τα λιγουρεύομαι κι ας μην είμαι έγκυος ;) χιχι.
    Ωραίες φωτεινές φωτογραφίες. (ποιος το δάγκωσε το donut στην τελευταια φωτογραφία??? εεεε?? )

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πρέπει να μου πεις σε ποιο!!
      Το donut το βρήκα δαγκωμένο....δεν ξέρω τίποτα,χιχι!!
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  7. πω,πω,πω!!!
    τι ωραία ιδέα αυτά τα κωκ-ντόνατς! νομίζω κανείς δεν θα σταμάταγε μόνο στο ένα! είναι πολύ λαχταριστά!
    φιλάκια Αγγελικούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και μικρούλια και δεν σταματάς, είναι η αλήθεια...
      Φιλάκια Εύη μου!

      Διαγραφή
  8. υπεροχα!!! τον βρεκο τον τιμησαμε δεοντως δυο μερες που βρεθηκαμε στο αγρινιο !!! μη πω τον τρομαξαμε κιολας με την λαιμαργια μας χαχαχαχαχα τι ωραια ιδεα αυτα τα ντονατς κωκ! αφρατα λαχταριστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη φοβάσαι...έχουν περάσει και άλλοι "τρομακτικοί" τύποι από εκεί...τον έχουμε εκπαιδευμένο!

      Διαγραφή
  9. Φαίνονται τόσο λαχταριστά Αγγελική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ντονατ και κωκ...τέλεια είναι!!!!
    Πολύ όμορφη η φωτογραφία σου πάνω δεξιά, χαρούμενη και δροσερή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω πω σαν κοκάκια είναι έτσι με τη σοκολατίτσα τους από πάνω!! Γιαμ γιαμ ότι πρέπει για πρωινό αμαρτωλό !! Τέλεια έγιναν κοριτσάκι μου!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουάου φαίνονται πεντανόστιμα!
    Φιλιά,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και εγω λατρευω τα ψωμενια γλυκακια και ειδκα τα donuts και τα κωκ!!!! υπεροχη συνταγη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. α! ώστε δεν θέλουν ούτε τηγάνισμα ούτε πολύ κόπο! Σαν να κάνεις ένα μείγμα για κέικ.
    Φανταστική ιδέα!
    meandmamablog.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας μου δίνουν χαρά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...