Για αυτά τα σοκολατάκια σας "μίλησα" μέσω instagram εδώ και αρκετό καιρό και τώρα επιτέλους κατάφερα να σας τα δείξω.
Θα σας πω μόνο ότι είναι η τέταρτη δόση που έφτιαξα μέχρι να καταφέρω να τα φωτογραφίσω. Οι προηγούμενες τρεις φαγώθηκαν πριν καν προλάβει ο φακός να μπει στη μηχανή.
Μπορείς να τα πεις και σοκολατάκια του δεκάλεπτου ή καλύτερα της απόγνωσης. Οι κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν μέχρι να λιώσουν απαλά στο στόμα σου είναι οι ελάχιστες δυνατές. Ανακατεύεις τα υλικά, τα βάζεις στην φόρμα για σοκολατάκια και μετά, εάν είσαι όντως σε απόγνωση, τα βάζεις κατάψυξη για 5 λεπτά, αλλιώς εάν αντέχεις λίγο τα βάζεις στο ψυγείο για κανένα εικοσάλεπτο.
Το καλύτερο όμως είναι ότι τα τρως χωρίς τύψεις (που σημαίνει ότι ποτέ δε μένεις στο ένα). Δεν περιέχουν ζωικά λιπαρά ούτε και ζάχαρη. Εάν δεν έχετε φόρμα για σοκολατάκια μπορείτε να τα βάλετε σε ένα μικρό ταψάκι/τάπερ/σκεύος και να κάνετε μια πλάκα σοκολάτας που θα κόψετε σε κομματάκια. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην τα αφήσετε εκτός ψυγείου καθώς θα λιώσουν.
Η συνταγή που σας δίνω είναι η αρχική εκδοχή που δοκίμασα. Στις φωτογραφίες που βλέπετε έχω κάνει και μερικά σοκολατάκια αντικαθιστώντας ένας μέρος του κακάο με χαρουπάλευρο και προσθέτοντας μια κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο. Μπορείτε να παίξετε με ταχίνι, ξηρούς καρπούς ή και αποξηραμένα φρούτα.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ. Επιτέλους έφτιαξα και το Newsletter του CooKika. Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε στα email σας τις συνταγές μου! ~ το κουμπάκι είναι δεξιά, κάτω από τα social media~
Υ.Γ. Επιτέλους έφτιαξα και το Newsletter του CooKika. Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε στα email σας τις συνταγές μου! ~ το κουμπάκι είναι δεξιά, κάτω από τα social media~
Σοκολατάκια δίχως τύψεις
Υλικά:
Για 30 κομμάτια
1/2 κούπα λάδι καρύδας λιωμένο
1/4 κούπας μέλι ή σιρόπι Αγαύης
1/2 κούπα κακάο
1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
μια τσιμπιά αλάτι
καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροσπασμένα
1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο ή ταχίνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο λάδι καρύδας, το μέλι ή σιρόπι Αγαύης, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζουμε τα 3/4 από τις θήκες από την φόρμα για σοκολατάκια και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές μπολ. Διατηρούνται αποκλειστικά στο ψυγείο για 2 εβδομάδες (το γράφω τυπικά γιατί αποκλείεται να αντέξουν).
Guilt Free Mini Chocolates
Ingredients:
For 30 pieces
1/2 cup melted coconut oil
1/4 cup honey or Agave syrup
1/2 cup cocoa
1/4 tsp. vanilla extract
a pinch of salt
toasted almonds roughly chopped
1 tsp. peanut butter or tahini (optional)
Preparation:
In a bowl, mix melted coconut oil, honey or Agave syrup, cocoa, vanilla extract and salt (and nut butter, if you are using it) until well combined.
Fill 3/4 of the silicon form for mini chocolates and add the toasted almonds.
Refrigerate for 20-30 minutes and then transfer to an airtight bowl. Keep them exclusively in the refrigerator for two weeks.
Λογικό! Να εξαφανίζονται άμεσα καθώς το μέγεθος τους σε προκαλεί να φας περισσότερα από ένα την φορά, Αγγελική :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι μικρά και "επικίνδυνα" Πηνελόπη!!
ΔιαγραφήΑ τέλεια! Να πώς θα αξιοποιήσω τη φορμα μου για τα σοκολατακια. (Αλλά και την ακατάσχετη όρεξη μου για σοκολατάκια! ��)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ'ένα σπάρο, δυο τρυγόνια! ;)
ΔιαγραφήΦοβερά φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι είναι! :)
ΔιαγραφήΠοιο λάδι καρύδας παίρνεις; Μεγιά το newsletter!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, ευχαριστώ! Λοιπόν, αγοράζω ένα άοσμο και άγευστο σε καφέ συσκευασία από τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
ΔιαγραφήΠολύ πολύ λαχταριστά φαίνονται! Μπράβο Αγγελική, τα υλικά είναι τέλεια! ;) :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Σ'ευχαριστώ Άρη!
Διαγραφήκαλημερα!! ουουο ειναι τελεια!! μ αρεσει που δεν ειναι τα κλασσικα σκετη σοκολατα λιωμενη αλλα κακαο μελι καρυδα! σιγυρα πιο νστιμα κ υγιεινά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, να κάνουμε και την τσαχπινιά μας ;)
ΔιαγραφήΦοβερά υλικά , συνεπώς φοβερά σοκολατάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όντως, και είναι και εθιστικά!
ΔιαγραφήΤα υλικά προδιαθέτουν για πολύ ωραία γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να φας κανα δυο παραπάνω χωρίς τύψεις ;)
Φιλιά
Αυτό βέβαια σε κάνει να τα εξαφανίζεις άμεσα,χιχι! Φιλιά Μάριον!
Διαγραφήμπράβο πολύ καλή συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΚλειδαράς
Συμφωνώ απολύτως αγαπητέ
ΔιαγραφήΤόσο τέλεια που δεν λείπουν ποτε από το ψυγείο μας. Ευχαριστούμε πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ 😊
Διαγραφή